Identificació interna i externa d’un eriçó de mar mascle i femella

Identificació interna i externa d’un eriçó de mar mascle i femella

L’eriçó de mar femella és més valorat gastronòmicament degut al seu millor sabor, ja que les seves gònades, la part que consumim, tenen una textura i un gust més suau i delicat en comparació amb les de l’eriçó mascle. Tot i això, una de les peculiaritats d’aquest equinoderm és que no presenta cap característica anatòmica externa que ens permeti identificar el sexe de manera visible. Per tant, per saber si un eriçó és femella o mascle, cal obrir-lo i observar les gònades, que són les que es consumeixen.

A més, el sexe de l’eriçó de mar també pot ser determinat en el moment de la reproducció, quan aquest allibera els seus gàmetes. En aquest cas, és més fàcil identificar el sexe a través de la coloració dels gàmetes, ja que els dels mascles i les femelles tenen colors diferents. Així, en cas que l’eriçó hagi alliberat els seus gàmetes, podrem diferenciar més clarament el sexe de l’animal a través de l’aspecte extern. Tanmateix, aquest procés depèn del moment en què es captura l’eriçó, ja que, si ja ha alliberat els gàmetes, el seu aspecte extern pot variar i és possible que no sigui tan fàcil de diferenciar.

Aquesta dificultat per distingir els sexes abans d’obrir l’animal fa que la captura i la selecció dels eriçons siguin processos molt més meticulosos en la gastronomia, ja que la qualitat i el sabor de les gònades depenen molt de si es tracta d’un individu femella o mascle.

No Comments

Post A Comment